ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

«Κάποια ἡγουμένη μεγάλου μοναστηριοῦ τῆς Μακεδονίας μετέφερε τὰ ἑξῆς:Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..» Μᾶς ἔκανε πολλὴ ἐντύπωση ἐκεῖνο πού εἶπε γιά τό Κ.Κ.Ε. καὶ γελάσαμε, θυμᾶμαι. Εἶπε, ἐπίσης, ὅτι ἐμεῖς θὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι..»(βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», 6η Ἔκδοση, σελ.396-453, γιὰ τὰ ἐθνικὰ θέματα).

Πρόταση νόμου για το «ξήλωμα» όλων των μνημονιακών μέτρων κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή επιβεβαιώνοντας την προεκλογική του δέσμευση. Επιπροσθέτως, με τον τρόπο αυτό ο Περισσός φαίνεται να επιθυμεί να τραβήξει μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή μεταξύ της δικής του αντιπολιτευτικής τακτικής και αυτής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν για την κατάργηση συνολικά του Μνημονίου αλλά για την επαναφορά των εργασιακών.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο του ΚΚΕ προτείνεται η κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπροθέσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ ζητά την την κατάργηση του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015 καθώς επίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων. Είναι οι νόμοι που: τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα. Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιβάλλουν δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων…»και σημειώνουν ότι  «τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Η πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ στην Βουλή και η προσπάθεια που θα καταβάλει να γίνει αυτή κτήμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, είναι μια συμβολή στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα».

Οφείλουμε να πούμε ένα «μπράβο» στους Κομμουνιστές για την ενέργειά τους να καταθέσουν πρόταση νόμου ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
Υπενθυμίζουμε πως κανένα άλλο κόμμα δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο: Ούτε ο Σύριζα, ούτε ο Καμμένος, ούτε οι «αντιμνημονιακοί» της Χ.Α!
Ειδικότερα οι τελευταίοι, προφανώς δεν πολυασχολούνται με το θέμα, αφού πρόσφατα ο αρχηγός τους από το βήμα της Βουλής ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με τον εκπρόσωπο της Μπίλντερμπεργκ και «υπουργό οικονομικών» Στουρνάρα, λέγοντας επί λέξη πως «ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»!!!
Ο καθένας κρίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια: Και παρότι πολλοί παριστάνουν τους…μνημονιοφάγους, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ τόλμησε να ζητήσει την πλήρη κατάργηση των Μνημονίων με συγκεκριμένο σχέδιο νόμου!
Συγχαρητήρια λοιπόν στην Παπαρήγα (δεν περιμέναμε ποτέ να το πούμε αυτό…!) και ΝΤΡΟΠΗ στους υπολοίπους!


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s